Vaula Norrena, Vantaa Mikä on viisasta pitkällä tähtäimellä?

Mainosrahalla eduskuntaan!

  • SDP ehdokkaan mainos
    SDP ehdokkaan mainos
  • Sirpa Siru Kauppinen esite
    Sirpa Siru Kauppinen esite

 

Ilman vaalirahaa ei demokratia toimi – valitettavasti. Pieni konkreettinen esimerkki havahdutti  pohtimaan vaalirahalla pyörivän demokratian epäreiluutta.

Vantaalainen eduskuntavaaliehdokas julkaisee parhaillaan useita eri kouluaiheisia mainoksia lehdissä. Niistä saa käsityksen, että ehdokas tekee lujasti töitä koulujen ja koulutuksen puolesta. Näillä mainoksilla on satoja tuhansia lukijoita.

”Huono sisäilma, huono juttu!” ”Hyvä koulu, parempi mieli.” Jne.

 

Ehdokas  toimii puolueessa (SDP), joka on  ajanut rajuja koululeikkauksia, lakkauttanut kouluja  ja vastustanut koulurakennusten kunnon selvittämistä kaupungissa (Vantaa).

Ehdokas itse on varavaltuutettuna mennyt puolueensa linjan mukana. Hän ei ole profiloitunut omassa puolueessaan koululeikkausten vastustajaksi tai koulurakennusten kunnon selvittäjäksi.

Mainosrahan avulla hän voi silti saada suuren joukon äänestäjiä, jotka luulevat että hän puolustaa kouluja.

 

               ENTÄ OIKEAT KOULUJEN PUOLUSTAJAT?

Samaan aikaan toisaalla toimii toinen ehdokas, jolla ei ole paljon mainosrahaa käytössään.
(Sirpa Siru Kauppinen)

Hän on tehnyt oikeasti  valtavasti  työtä  koulujen puolesta.

Hän on toiminut koulujen ja koulutuksen puolesta kaikissa luottamustoimissaan jo vuosia.

Hän on käyttänyt satoja tunteja koulujen sisäilmaongelmien selvittämiseen, kuntoraporttien tutkimiseen ja  julkiseksi saattamiseen, vanhempainyhdistysten kuulemiseen ja  perheiden neuvomiseen.

Hän (Sirpa Siru Kauppinen, vihreät) on vastustanut koulunlakkautuksia ja koulujen määrärahaleikkauksia kaupunginhallituksessa ja –valtuustossa (Vantaa).

Hänellä on tietty fanijoukko, joka tietää,  että hän puolustaa koulua ja kouluja -  he äänestävät häntä.

Mutta hänellä ei ole sitä suurta mainosrahaa, jolla hän kertoisi sen sadoille tuhansille ihmisille, kuten tuo ensin mainittu ehdokas.

                                                             MITEN KÄYNEE VAALEISSA?

Valitsevatko äänestäjät  ehdokkaan, joka vain mainostaa olevansa koulujen puolesta?

Vai  löytävätkö he sen oikeasti kouluja puolustaneen ehdokkaan pikkupräntillä  pelkästä ehdokasjulisteesta? (Sirpa Siru Kauppinen nro 102,  Vihreät  Uusimaa.)

Mainosrahalla saa hienoja  kansanedustajia.  Vaan miten käy äänestäjän kuluttajansuojan?

 

P.S.  Nyt jos joku haluaa tukea tätä oikeasti kouluja puolustanutta ehdokasta, jotta hänkin saisi mainoksensa Vantaan Sanomiin, Länsiväylään ja Keski-Uusimaahan, niin saa tukea, kiitos!

Tämän linkin kautta se onnistuu helposti  ja  on virallinen keräyslupa myös:
https://lahjoita.vihreat.fi/lahjoita/henkilolle/sirpa-siru-kauppinen-0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Elijas Bijur

Ei ole mitään pedagogista mieltä puolustaa pieni ja kalliita kouluja. Niissä ainevalinnat ovat olemattomia ja painottuvat aina yksinkertaisesti enemmistön mukaisiksi. Koulun pitää tarjosta monipuolisia ja mielekkäitä valintoja, jotka mahdollistavat oppilaiden yksilöllisen kehityksen ja menestymisen.

Kun lisäksi oppilas pienessä ryhmssä joutuu syystä tai toisesta tahi syyttä suotta opettajan silmatikuksi, niin ei siinä paljon hirviöopettajan johdolla työskennellä tai opita. Isossa koulussa voidaan ryhmitellä toisin!

Käyttäjän vaulanorrena kuva
Vaula Norrena

Vantaalla kuitenkin SDP ja KOK päättivät lakkauttaa yli 400 oppilaan ja 200 oppilaan koulut tilanteessa, jossa lapsimäärä kasvaa kaiken aikaa.

Yli 400 oppilaan koulu on Hevoshaan koulu Hakunilan Urheilupuistossa, pedagogisesta erityisosaamisestaan valtakunnallisesti palkittu - maahanmuuttajalasten taitavasta kotouttamisesta ja yhteisöllisyydestä koko Hakunilan alueella.
Seuraus, joka tiedettiin: Hakunila ghettoutuu, kun jäljellejäävään Hakunilanrinteen kouluun muodostuu yli 50% maahanmuuttajaenemmistö.

Valtapuolueiden kuningasidea oli purkaa vain 30 vuotta vanha koulu ja myydä tontti rakennusyhtiölle !!!

Sama homma Länsi-Vantaalla: arvokas Tuomelan koulun alue myydään rakennusyhtiölle - vaikka koulun tontti on aikoinaan lahjoitettu kaupungille ehdolla, että sitä käytetään koulutarkoitukseen.

Alueella lapsimäärä kasvaa koko ajan ja alueen muut koulut ovat kaikki sisäilmaongelmaisia ja huonossa kunnossa, kaupungin terveystarkastajankin mukaan.

Ynnä muuta kummaa.

Janne Suuronen

Mussun mussun.

Vastaavasti vaikkapa Vihreiden ehdokas
http://jukkarelander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1903...
on tämän armollisen julkaisun henkilökunnan lempilapsi. Ihan sama mitä puutaheinää (teknisesti toki ammattinsa puolesta taitavasti) kirjoittaa vaikkapa taloudesta, niin johon kerta toisensa jälkeen de-facto automaattisesti saa extranäkyvyyttä. Näkee, että on suht pihalla asioista. Muitakin vastaavia henkilökunnan lempilapsia näyttäisi löytyvän.

Vastaavasti asioista tietävät inhokit saavat naputella juttujaan ihan rauhassa kerta toisensa jälkeen. Sellaista se elämä on. Ei aina reilua ja siihen ei auta, kuin muiden ponnistelu tuplasti kovemmin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Paljonkos se Mattolaiturin "vihreä" käytti rahaa eu-vaalikampanjassaan? Ei tosin valittu, joten aikaa jäi lennellä järeillä laitteilla kalaan vaikka Venäjälle.

Käyttäjän toyryla10 kuva
Alice Toyryla

Ehdokasnumero 339 Uusimaa ottaa myös asiaan vakavasti kokemuksella kantaa. Olet tervetullut tutustumaan aiheeseen http://loggingandharvests.blogspot.fi/

Helena Hurme

Hyvä, että sisäilma-asia on nostettu pinnalle. Toivoisin, että Vantaan tilanteeseen, jossa koulujen ilmastoinnit suljetaan öiksi, kaikki poliitikot ja vaikuttajat puuttuisivat vielä enemmän. Tällä järjenvastaisella säästökeinolla koulumme nimittäin rapautuvat ja lasten ja opettajien terveys menee, kun sisäilmaan pääsee epäpuhtauksia vanhoista rakenteista!

Toimituksen poiminnat