Vaula Norrena, Vantaa Mikä on viisasta pitkällä tähtäimellä?

Skandaalien sarja katkaistaan äänestämällä toisin

  • Skansalien sarja katkaistaan toisin VS 21.2.2017
    Skansalien sarja katkaistaan toisin VS 21.2.2017

Vantaalla on tänäkin vuonna paljastunut useita poliittisen johdon siunaamia väärinkäytöksiä kaupunginyhtiöissä.

Ensin oli Myyrmäen Urheilutalon 'pienten sähkökorjausten'  tilaaminen kaupungin omien kilpailutussääntöjen vastaisesti peräti 850.000 euron arvosta yhdeltä sähköyhtiöltä (jonka toimitusjohtaja satttuu olemaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan kaveri).

Sitten tuli Vantaan Kehäyhtiöiden sotku, jossa tutkittiin mm. perusteetonta laskutusta sekä piilotukea bussiyhtiölle.

(VS 29.1.2015)

 

Sitten kärysi taas Myyrmäen Urheilupuisto Oy:ssä
Yhtiö jäi kiinni mm. satojen tuhansien eurojen mainosrahojen ohjailuista jalkapalloseuralle, kymmenien tuhansien eurojen matkoista ja juhlista yhtiön hallitukselle ja sen vieraille yms.

(VS 22.1.2016)


Kysyin tarkastuslautakunnassa jo 2014, kun sain nähtäväkseni kaupungin tilinpäätöksen, miten on mahdollista, että Myyrmäen Urheilutalo tekee monta miljoonaa euroa tappiota, vaikka se koko ajan vuokraa urheiluhallia ulos messuille ja kirpputoreille (vaikka sen pitäisi olla urheilijoiden käytössä)?
Kun taas Tikkurilan Urheilutalo Oy pärjää omillaan, vaikka ei harrasta mitään urheilutilojen ulosvuokrausta. Asiaa alkoi tutkia myös tilintarkastusyhtiö.

Kaikki tämä on vain jatkumoa vuosikymmenien suhmuroinnille ja suoranaisille rikoksille, joista Vantaan Sanomien päätoimittaja Risto Hietanen aikoinaan kirjoitti pari kirjaakin.

(Kun kulissit kaatuivat v. 1996 ja jatko-osa  Laittomuutta demokratian valekaavussa v. 1997 - suosittelen jännityskirjoista pitäville!)

Millaista poliittista johtamista voi odottaa puolueilta, joiden näkyvimmät poliitikot ovat jo vuosia suhmuroineet kaupungin ja muidenkin rahoja toisilleen tai kavereilleen?

Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n  kosteat juhlat ja satojen tuhansien mainosrahojen ohjaus jalkapalloseuralle, vai menikö sittenkin kaverin mainosfirmalle?

Entisen demaripoliitikon, sittemmin kaupunginjohtajan (Jukka Peltomäki) satojen tuhansien lahjusten vastaanotto ja kaupungin töiden ohjaaminen lahjusten maksajalle?

(VS 26.6.2015)

Kokoomuksen ja SDP:n poliitikkojen osuus Lumon monitoimitalon rakennusprojektissa niin, että kymmeniätuhansia maksettiin ’kaverikonsultille’  minimaalisista palveluista?

Kokdem-kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenten tapa myydä  yksityisesti ’kaavoituskonsultointia’  suurten markettien rakentajille jo 80-90-luvulla, niin että saavat kauppansa siihen, mihin haluavat? (ks. Hietasen kirjat)

Kokdem-yhdistysten kiinteistöjen vuokraaminen tuplahintaan Vantaan kaupungille, päätöksentekijöinä ko. kiinteistöjen omistajat?

Miksi tämän suhmuroinnin annetaan vain jatkua vuosikymmenestä toiseen?

Miksi muut puolueet eivät kehtaa sanoa suoraan, mistä on kysymys?
Koska he pelkäävät valta-asemassa olevia ja heidän kostoaan.

Pelkäävät, että sen jälkeen yksikään omalle puolueelle tärkeä asia ei enää etene päätöksenteossa. Toivovat, että asiat itsekseen joskus järjestyvät.

Eivät ne järjesty, niin kauan kuin äänestäjät yhä uudestaan antavat mandaatin suhmuroijille.

Äänestäjät ansaitsevat saada tietää enemmän.

Sillä skandaalien sarja katkaistaan vain äänestämällä  toisin kuin ennen.

P.S. Vantaan kapunginvaltuustossa kaudella 2013-2017 valtasuhteet: Kok 18, Sdp 18, Peruss 10, Vihreät 9, Kepu 4, Vasemmisto 4, Krist.dem 2, RKP 2 valtuutettua.
 

Vaula Norrena,  kaupunginvaltuutettu (vihr)


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näin se menee.
Mutta eivät Vantaalaiset ole Vihreitäkään ansainneet.

Käyttäjän vaulanorrena kuva
Vaula Norrena

Voi Matti,

Kyllä Vantaan Vihreät ovat aivan eri maata kuin Helsingin Vihreät.
Jos olisi valtaa, niin kuin on mieli, niin emme pilkkoisi Helsingin keskuspuistoa, emme purkaisi Malmin lentokenttää, emme ehkä edes rakentaisi 200 miljoonan euron ratikkasiltoja Kruunuvuorenrantaan, vaan miettisimme hiukka eri tavalla tuota kaupungin kehittämistä.
Ehkä jopa tekisimme yhteistyötä Vantaan kanssa ja asuttaisimme väkeä sinne?
Emme myöskään laittaisi 90 miljoonaa euroa Roihuvuoren homekoulun epävarmaan remontointiin, vaan rakentaisimme uuden. kuten teemme Vantaan Hämeenkylässä.

Vaan eihän meillä Helsingin asioihin valtaa ole - toivottavasti pian Vantaan asioihin sen verran, että saamme tuon suhmuroinnin loppumaan ja Vantaan toiminnan terveemmälle pohjalle.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

[Kyllä Vantaan Vihreät ovat aivan eri maata kuin Helsingin Vihreät.]

Hyvä sitten.
Kyllä Vantaalla jotain pitäis tehrä :)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nyt on korkea aika palauttaa Vantaa osaksi Helsinkiä. Yksi istuskeleva ja puuhasteleva hallintokoneisto riittää mainiosti. Sitten olisi vaan yhdet sotkut selviteltävänä.

Käyttäjän vaulanorrena kuva
Vaula Norrena

Niin tuota. Jospa Helsinki vihdoin ymmärtäisi asemansa Helsingen kalastajayhdyskunnasta irrotettuna saarekkeena ja palaisi nätisti emonsa yhteyteen? Eikä alkaisi emolleen isottelemaan... ;)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joo, ihan sama, kuinkapäin tehdään :).
Kunhan loppuu kalliiden ja turhien suojatyöpaikoissaan läsivien kyläpäälliköiden sponssaaminen.

Käyttäjän vaulanorrena kuva
Vaula Norrena Vastaus kommenttiin #6

JES, näin tehdään - jahka valta on meidän! :)

Toimituksen poiminnat